Lávový grilovací kámen poznáte díky jeho unikátnímu designu na první pohled. Jedná se o kámen, který je možné využít při přípravě masa, zeleniny i dalších potravin. Láva je povrchová vyvřelina, která je charakteristická svou vysokou krystalizací. Díky té pak odolává tepelnému zatížení. Lávové kameny jsou zajímavou, leč dražší, alternativou k žulovým kamenům.

Výhody lávového kamene na grilování

Zahradní gril Grilmen 3v1 TOP

Zahradní gril Grilmen 3v1 TOP s lávovým kamenem

Lávový kámen je mezi příznivci grilování oblíbený z celé řady důvodů. Tím hlavním je snadná obsluha grilu, jednoduché uvádění do provozu a bezúdržbovost. Lávové kameny na grilování se navíc snadno zahřejí a vy tak můžete prakticky okamžitě připravovat pohoštění pro svou rodinu i přátele. Láva má v porovnání s mřížkou grilu samočistící schopnost. Nečistoty stačí vypálit žárem nebo je otřít vlhkým hadříkem či ubrouskem. Povrch lávových kamenů je porézní, což zajišťuje vstřebatelnost tuku z masa či marinády. Nedochází tak k jeho přepalování.

Opravdu se lávový kámen vyplatí?

V porovnání s žulovým kamenem zaplatíte za lávový kámen až dvakrát či třikrát více peněz. Přitom grilovací schopnosti obou kamenů jsou víceméně totožné. Je to tedy pouze otázka vzhledu. Lávové kameny na grilování jsou pravděpodobně dražší z důvodu vyšší ceny materiálu. Pro kameny vyráběné u nás je česká žula dostupnější než tento přírodní materiál z vyhaslých sopek. Pro grilování se tak rozhodně dá doporučit i levnější a dostupnější žulový grilovací kámen.

Komentáře uzavřeny