Bez jakých doplňků se při grilování na kameni neobejdete? Jaké příslušenství je dobré si ke svému grilu pořídit? Mezi oblíbené doplňky patří například nerezové škrabky pro pohodlné odstraňování zbytků potravin, kazety na grilovací kameny a různé kovové úchyty, topeniště, závlačky, rošty – grilovací mřížky nebo špízové jehly. Doplňků tedy existuje celá řada. Dokáží grilování výrazně zpříjemnit a zavést i různé zajímavé novinky.

Nerezová škrabka pro snadnou údržbu

Nerezová škrabka nachází své využití při čištění grilu. Pomocí ní z grilovacího kamene snadno odstraníte výpečky a zbytky potravin. Jelikož je kámen vyroben z kvalitní a tvrdé horniny, nehrozí jeho poškození. A jestliže jej omylem poškrábete, nic se nestane. Opotřebení je u kamenů normální, na funkčnost rozhodně nemá vliv.

topeništěKovové úchyty a kazety pro grilovací kámen

Kovové úchyty a kazety se využívají pro vsazení grilovacího kamene. Výrazně usnadňují manipulaci s kamenem a také jej zpevňují. Bez kovového úchytu můžete u kamene snadno odštípnout kousek z rohu nebo hrany. Tato kazeta by měla být ošetřena žáruvzdorný nátěrem, aby se zabránilo poškození materiálu. Díky kazetě můžete i rozpálený kámen snadno uchopit (v žáruvzdorných rukavicích) a přemístit jej na potřebné místo.

Topeniště a rošty

Mezi oblíbené doplňky patří také rošty, které však představují spíše alternativu ke kamenům. V mnoha obchodech s grily a kameny dnes zakoupíte také příslušenství pro to, abyste si mohli zagrilovat tradičně na mřížce. Topeniště se využívá v případech, kdy nemůžete využít topeniště přírodní. Snadno jej připevníte k nožkám grilu. Mělo by být ošetřeno žáruvzdorným nátěrem a vybaveno například praktickými bočnicemi či mřížkou. Takové provedení výrazně zlepšuje požitek z grilování.

Komentáře uzavřeny