Grilování na kameni je stále více v kurzu. Obecně se totiž o grilování hovoří jako o nezdravé přípravě pokrmů, která se spojuje s přepálenými tuky a tedy i s karcinogenními látkami (a jejich negativními důsledky na náš organismus). Grilování na kameni disponuje však zásadní výhodou: potraviny díky kameni nepřicházejí do kontaktu s ohněm, jsou totiž umístěny na grilovacím kameni. Tuk neodkapává a nepřepaluje se. O dalších výhodách si můžete přečíst na následujících řádcích.

grilování na kameniChutné a zdravé pokrmy

Přestože potraviny nejsou přímo vystaveny kouři, zůstává jejich charakteristická vůně a chuť zachována. Dalo by se říci, že pokrmy z grilovacího kamene mohou být ještě o něco chutnější. Neměly by se totiž připálit ani vysušit. Grilování na kameni si tak může vyzkoušet úplně každý. Zejména začátečníky a kuchyňské amatéry mile překvapí jednoduchost celého grilování.

Grilování na kameni pro každého

Další velkou výhodou, kterou se grily s kameny mohou pochlubit, je možná kombinace nejrůznějších surovin. Vše můžete lehce rozmístit na plochu, kterou grilovací kámen disponuje. Většinou se jedná o obdélník či čtverec o velikosti  několika centimetrů. Grilované potraviny nemusíte napichovat na jehly, pouze je rozmístíte na grilovací kámen. Také nehrozí, že vám při grilování něco propadne do ohně.

Možnosti využití grilovací kamenů jsou velmi rozmanité. Kameny se dají zkombinovat s elektrickými, plynovými i klasickými grily, krby nebo ohništi. Rozpálí se během deseti až patnácti minut a vy se tak prakticky okamžitě můžete vrhnout na přípravu pohoštění.

Komentáře uzavřeny