časté dotazyProč je grilování na kameni zdravější?

Při grilování na kameni neodkapává tuk z masa nebo z použité marinády do ohně, nepřepaluje se a nevznikají tak karcinogenní látky. Stejně tak se maso na kameni nepřipaluje, jak se tomu při nepozornosti často stává na grilovací mřížce.

Co vše můžu na kameni grilovat?

Na grilovacím kameni je možné připravovat opravdu cokoliv – maso, zeleninu, ovoce i vegetariánské produkty. Vše můžete obalovat v marinádách nebo grilovat jen lehce potřené olejem. Grilování na kameni je snadné a rychlé. Připravované pokrmy mají stejnou, ne-li lepší chuť, než z roštu.

Jak vyčistím grilovací kámen?

Při čistění grilovacího kamene se doporučuje používat vlhký hadřík nebo ubrousek, kterým se kámen pouze utře a usuší. Zbylé potraviny snadno odstraníte nerezovou škrabkou. Při čištění nepoužívejte žádné mycí prostředky. Hrozilo by, že si kámen poškodíte.

Napsat komentář